VÍDEO de la Banda del C.I.M. gravat des de casa en estos dies de confinament:

El Grup Europe és una banda de hard rock que es crea l’any 1979 en Suècia; esta Banda sempre s’ha definit   com una banda próxima al rock progressiu.  

El  1986 editen l’LP «The Final Countdown«, el qual es convertí ràpidament en un èxit de vendes a nivell mundial

La lletra de «The Final Countdown» l’escrigué el vocalista Joey Tempest. Inspirada en «Space Oddity» de David Bowie, narra la historia de la humanitat abandonant el planeta Terra perquè ja és impossible viure en ell.

La causa nuclear, la desforestació, el canvi climàtic….. la cançó relata cóm els humans ens embarquem tots justos en una nau espacial cap al planeta Venus,  que, segons Tempest seria la nostra nova casa.

Més de trenta anys després, és una lletra actual  perquè la idea fantasmagòrica d’embarcar en una nau cap a un altre planeta, està vigent. El pànic mundial pel Coronavirus i les causes que l’estan produint ens ho fa ben present. Cal escoltar el crit de dolor del Planeta Terra, un crit  a la responsabilitat personal  de tots nosaltres per tenir cura de la nostra casa comuna: el Planeta Terra.”