banda joven masanasa

 

A primers de la dècada dels anys 90 es funda la Banda Jove de Massanassa; és iniciativa de la Junta Directiva d’aleshores amb l’objectiu d’agrupar i donar vida musical als educands que van sortint de l’Escoleta de Música, a la vegada que establir lligams culturals entre l’escola de música i la ciutadania. S’inicia sota la direcció del mestre Enrique Ballester Garcia, professor de l’Escola de Música, soci fundador del CIMM, i figura senyera en l’ambient musical del poble de Massanassa.

Molt prompte, la Banda Jove aconsegueix adquirir entitat pròpia i participar activament en el cercle musical del poble, a la vegada que realitzar nombroses eixides: està present en festivals de música de Torís, Benissanó, Sedaví, L’Eliana, Xelva, Carlet, Atzeneta del Maestrat … Participa des del seus inicis en els Encontres Comarcals de Bandes Joves de l’Horta Sud, en el que en l’any 2005 fou mereixedora de la felicitació de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana per la seua qualitat en la interpretació del pas doble i la serietat en la desfilada; menció que revalida de nou l’any 2012 .

L’any 2008 es fa càrrec de la direcció el Mestre D. PEDRO GIMÉNEZ BALLESTEROS que amb el seu esforç, dedicació i professionalitat li imprimeixen a la Banda un segell de serietat i de bon fer.

Avui en dia la composen una plantilla formada per 60 músics, alumnes de 3 i 4 de grau elemental i músics de la Banda del CIM menors de 20 anys.

En 2015 guanya el primer premi en el «IV Certamen de Bandes Juvenils Vila d’Alcàsser» amd el seu director Pedro Giménez Ballesteros.